A Garay Általános Iskola német nemzetiségi nyelvet tanuló alsós diákjaival 2019. április 29-én Bátaszékre kirándultunk vonattal.

A kirándulás programjai között szerepelt a három népcsoportot (német, bukovinai székely, felvidéki magyar) bemutató tájház, a bormúzeum, a katolikus templom, a romkert megtekintése.

Autentikus környezetben erősíthették meg diákjaink azokat az ismereteket, melyeket német népismereti órákon már elsajátítottak. Különös érdeklődéssel figyelték a sváb első szoba, a konyha bútorait. Érdeklődtek a régi munkaeszközök, a velük kapcsolatos munkálatok iránt. Legnagyobb tetszésüket a régi osztályterem berendezési tárgyai, az ott uralkodó miliő váltotta ki. Ámultak a katolikus Nagyboldog Asszony templom magasságán, neogótikus építészeti stílusán. Mindezek élményszerű, alapos bemutatását köszönjük Csötönyi László ügyvezető igazgató úrnak, Kalmár Éva művelődési menedzsernek.

Természetesen szabadprogram is színesítette napunkat, mely fagyizásból és szabadtéri, játszótéri játékból állt. A gyermekek és kísérőik is rengeteg fotót készítettek, melyeket a jövőben népismereti órákon jól tudunk kamatoztatni.

A nap kicsit rövidnek tűnt, de reméljük, annál hosszabban megmarad gondolatainkban, emlékeinkben.

Kategória: Események

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük